In dit artikel gaan wij in op de vraag: Waarom is een blog maken goed voor jouw website? 

 

Veel bedrijven en ondernemers vragen zich af waarom een blog schrijven zin heeft voor de website. De gedachte dat het teveel tijd kost en dat die tijd misschien beter in verkopen gestopt kan worden is een logische gedachte… Zou u denken.
De tijd en energie die u in uw blog stopt zal uiteindelijk terug verdienen dus het zal een goede investering zijn. Daarbij hebben zoveel websites tegenwoordig een blog, dat het negatief gaat opvallen zonder blog. In dit artikel benoem ik 5 redenen die u gaan overhalen om te gaan bloggen op uw website!

Bloggen is goed voor uw vindbaarheid!
In de stukjes die u schrijft in uw blogs kunt u zoekwoorden verwerken. Als u deze zoekwoorden verwerkt in onderwerpen waar u graag in wilt uitblinken, en op gevonden wilt worden kunt u makkelijker gevonden worden via Google of andere zoekmachines.

Waarom is een blog

Je zet gemakkelijk nieuwe informatie op je website
Veel ondernemers maken bij een website de fout om zodra hij online staat, er niks meer aan te veranderen. Als een website geen nieuwe informatie krijgt is dat zonde, het internet biedt juist de kans om altijd nieuwe informatie toe te kunnen voegen en je website niet als boek te gebruiken waar geen nieuwe informatie uit lezen is zodra men het gelezen heeft. Nieuwe informatie op een website zorgt ook weer voor meer vindbaarheid in de zoekmachines wat weer extra bezoekers naar uw website trekt!

Bloggen zorgt voor meer klanten/verkopen!
In de blogs die u schrijft op uw website, kunt u commerciële informatie in verwerven wat een lezer van uw blog veranderd in een klant! Met een goede, informatieve blog over een bepaald product of dienst die u uitvoert, kunt u een lezer daar enthousiast over maken en kunt u ervoor zorgen dat via het blog een makkelijke weg is naar de plek waar de lezer het product of dienst kan aanschaffen!

Voorbeeld:
Als u bijvoorbeeld een webshop heeft voor telefoonhoesjes en u schrijft een blog over de populairste kleuren telefoonhoesjes van 2022. Onder elke kleur zou u een verwijzing kunnen doen naar producten met deze kleur in uw assortiment. Als een lezer de tekst en informatie interessant vind is het aantrekkelijk om naar het assortiment te gaan!

Een blog maakt je bedrijf persoonlijker en toegankelijker
Door middel van een blog laat u zien wat er gebeurt binnen de branche waarin u zit. Met het blog dat u schrijft kunt u ook een persoonlijk geluid laten horen wat uw bedrijf menselijker maakt. Dat is goed voor de relatie tussen u en de klant.

U kunt laten zien waar u in uitblinkt
Vaak is een reden om geen blog te schrijven dat men niet weet waarover te schrijven. Schrijf waar u goed in bent! Met betrekking tot uw bedrijf natuurlijk. Via uw blog kunt u laten zien dat u up to date bent met de ontwikkelingen in de trends binnen uw branche. Hiermee wekt u vertrouwen bij potentiële klanten.

Het schrijven van een blog is dus heel handig voor uw bedrijf en is de tijd dus zeker waard! Heeft u echt geen tijd maar hebben wij wel uw interesse gewekt? Dan kunt u contact opnemen met ons! Wij zijn er ook voor u voor social media beheer, drukwerk en webdesign.

Wil jij meer weten? Neem dan gerust contact op!

14 + 13 =